|

До уваги спеціалістів з безпеки в освіті, директорів, завучів шкіл і вчителів

Доброго дня – ми з Ірпеня!

Мене звати Олекандр Товстоног і я засновник проекту Друзі Патрона (Friends of Patron) ми проводимо заняттях з Mine Hazard training для дітей шкільного віку (6-17 років).

Мої волонтери пройшли спеціалізоване навчання та мають сертифікати від Національного Комітету Червоного Хреста України та Асоціації Саперів України.

Станом на 1 квітня 2023 року ми провели 370+  уроків для  4600+ дітей Бучанського району – в основному це живі заняття в школах наших міст-Героїв – Ірпінь, Буча, Гостомель.

Зараз моя мета –  100 тисяч учнів в 2023 році, і наживо таку цифру нам зробити дуже непросто – бо у нас тільки 4 волонтера.

Місяць потому у мене виникла ідея проведення онлайн занять для дітей всієї країни – я виходив в ефір кожного вівторка о 19.00 і проводив урок з Мінної небезпеки для дітей Херсона, Запоріжжя, Харкова і т.д.

На кожне заняття до мене приходило дуже мало людей 5-10 дітей і їх батьків і це не зважаючи навіть на платну рекламу, яку ми запустили.

Тут багато факторів – пізній час ефіру, незрозумілість теми дорослими, технічні питання про підключення до навчання і т.д. Але так я познайомився з новою зараз спеціальністю в нашій освіті – Спеціаліст з безпеки в Освітньому середовищі – яких почали готувати в багатьох регіонах України ще в минулому році.

Якщо коротко – то це люди, які працюють  в місцевих громадах і відповідають за безпеку в школах і за комунікації з поліцією, ДСНС і т.д. Кому цікаво дізнатись більше – просто погугліть.

Так з допомогою кількох самими активних спеціалістів цього профілю я провів ще два онлайн-заняття з Мінної Небезпеки – 3 і 6-го квітня о 10-й годині ранку.

Але це були не просто заняття – а справжні онлайн-марафони з кількох міст усієї України, де учні підключалися до нас прямо зі своїх класів, актових залів а деякі просто із дому.

Як результат у нас було:

  • 4 області – Харківська, Волинська, Тернопільська, Вінницька
  • 5 містечок – Ладижин, Бережани, Липини, Підгайці, Красноград
  • 15+ учбових закладів
  • 700+ дітей

І це я просто провів сам два заняття, хоча на їх організацію знадобилась допомога багатьох людей – спеціалістів з безпеки, директорів шків, завучів, учителів і школярів.

На фото ви самі можете побачити живі репортажі з нашого марафону.

А що як кожен з моїх волонтерів проведе таких по два заняття в тиждень?

Після цього я зрозумів реальний формат нашого ідеального та ефективного заняття – допомога зацікавленого в результаті фахівця – співробітника освіти, міської громади, школи або навіть батьківського комітету.

Тому ми зараз готові до співпраці з спеціалістами з безпеки в освітньому середовищі, міської громади, школи або навіть батьківського комітету.

Якщо у вас є бажання провести навчання з Мінної Небезпеки для учнів вашої громади або школи – заповніть цю коротку анкету: http://bit.ly/413bSEP

Ми зв’яжемося з Вами найближчим часом і домовимся вже про деталі.

Тут основні побажання до організації наших онлайн-марафонів:

  • Тривалість заняття – 30-45 хв
  • Завчасно узгоджені з нами дати і час навчання
  • Розподілення на окремі групи: 1-4 і 5-11 класи
  • Кількість дітей для одного заняття – не менше 100
  • Персональний доступ в Zoom для кожного класу
  • Проектор-екран/телевізор + звук з можливістю демонстрації презентації
  • Зворотній зв’язок по статистиці заняття – кількість дітей та їх вік, назви міст/сіл проживання учасників, живі фото з аудиторій

Під час  навчання є можливість ставити питання і давати зворотній зв’язок тренеру.

Такі умови допоможуть нам зробити навчання ефективним і більш продуктивним!

Дякуємо усім дітям та їх вчителям за гарний зворотній зв’язок від нашої роботи – це надихає на подальші кроки!

До зустрічі, майбутні друзі Патрона з усієї України – приходьте до нас!

Have a safe and explosion-free life!

Similar Posts