Як все починалось

 Мене звати Олександр Товстоног, і я є ініціатором проєкту FriendsOfp – що це таке, я розповім дещо пізніше.

Свій трудовий шлях я розпочав ще в 1999 році, коли після закінчення Харківського Авіаційного Інституту, прийшов на АНТК Антонов.

Там я був провідним інженером з льотних випробувань та  мав за спиною понад 30 випробувальних польотів, деякі – в екіпажі з першим Героєм України А.В.Галуненком. 

У листопаді 2005 року я залишив авіацію і прийшов стажером до Тойота центру Київ Автосаміт.
Через 3 роки я став заступником директора з продажу . Я займався роздрібними та корпоративними продажами автомобілів, а також відповідав за рекламу та маркетинг.
У моєму активі два звання найкращого дилера Toyota в Україні (Toyota Ichiban 2008,2009), які видаються Toyota Motor Сorporation лідеру з продажу та післяпродажного обслуговування у своїй країні.
Також ми посідали незмінне 1-е місце серед усіх дилерів Toyota в Україні, продавши за 8 років понад 10 тис. нових авто.

У 2013 році я став Генеральним директором офіційного дилера KIA – компанії Промавтотехсервіс, колектив якого був відзначений нагородою «Platinum Prestige 2014» – найкращий дилер KIA за показниками продажу та сервісного обслуговування в Україні.

Фінальна велика посада в офіційному автобізнесі – Директор з продажу групи компаній ViDi у 2018 році – 14 автомобільних брендів та 16 автосалонів.

Наприкінці 2018 року я залишив цю посаду та відкрив власну компанію UniMotors, яка займається підбором та доставкою автомобілів із США. Ми пропрацювали трохи більше 3-х років аж до 24 лютого 2022 року, коли життя всіх українців перевернулося з початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.


Я з родиною вимушено залишив наше рідне місто Ірпінь і повернувся до нього відразу після визволення від ворожої окупації.


В Ірпінь я повернувся на початку квітня одним із самих перших, коли тут ще майже не було людей і залишилося багато військових.
 Я жив один в 10-типоверховому будинку з 54-х квартир, де не було електрики, газу, води.
Моя квартира на 6-му поверсі – до моїх сусідів залетіло два снаряди, і три квартири згоріли повністю.
 Там я вирішив, що прийшов час допомагати рідному місту і його мешканцям.


Тоді я створив громадську ініціативу – “Доброго дня ми з Ірпеня”, у рамках якої ми збирали кошти на реконструкцію  нашого будинку на вул. Університетській 2/1 корп Г.

Ми виготовляли і продавали футболки з цим написом і значну частину коштів направляли на ремонт будинку.
На цей час ми закінчили основні зовнішні роботи і приступили до внутрішнього ремонту.

У липні 2022 року я став волонтером  Червоного Хреста і  працював в різних проєктах, що допомагали жителям, які втратили житло або роботу під час бойових дій.



Там на свої очі я побачив, який біль і горе принесла війна на нашу землю, про це я розповім уже в наступній статті.
Але вже тоді я задумав організувати якийсь великий проєкт, який міг би допомогти більшій кількості людей.

Similar Posts