Команда Друзів Патрона

Це та команда із п’яти волонтерів, яка бере участь в проекті Червоного Хреста з Мінної Небезпеки в Бучанському районі. Взагалі нас дещо більше, але решта працюють у сусідніх регіонах та містах.

Саме ці хлопці і дівчата викладають зараз такий важливий предмет у школах Ірпеня, Бучі й Гостомеля, тому що ми визначили цей напрямок як пріоритетний на найближчий час.

Зараз початок нового 2023 року, і хочеться підвести підсумок нашої, поки що недовгої, але цікавої роботи.

У жовтні 2022 року я взявся за проект «Мінна Небезпека», який Червоний Хрест відкривав у Бучанському районі, і зараз це стало моєю основною справою й більше того –  сьогоднішньою місією.

Зараз у нас вже вісім років іде війна, і Україна давно стала найбільш забрудненою вибухівкою країною в світі. Наші три Міста-Героя: Ірпінь, Буча й Гостомель зупинили ворога на початку повномасштабного вторгнення і не пустили його до столиці.

У нас велись активні бойові дії, і залишилося дуже багато вибухонебезпечних залишків війни. Саме тому потрібно вчити наших людей правильного поводження з усіма цими смертельними предметами.

Для цього я оголосив набір потенційних інструкторів-волонтерів.

Ми отримали 51 заявку, 20 претендентів запросили на пробне заняття і відібрали 10 бажаючих пройти повне навчання. У подальшому 8 людей отримали сертифікати тренерів.

На початку листопада ми запустили Громадський рух “Друзі Патрона”, для того щоб привернути увагу дітей до теми Мінної небезпеки і вчити їх змінювати свою поведінку по відношенню до вибухонебезпечних предметів.

Діти зараз основна група ризику в цій темі, тому треба піклуватися про їхнє життя і здоров’я – через це ми і пішли по школам.

За цей час ми встигли:

  • розпочати навчання в 4-х містах: Ірпінь, Буча, Гостомель, Михайлівська-Рубежівка
  • почати регулярне навчання в 6-ти школах
  • провести 113 уроків
  • навчити 1719 дітей – 894 хлопчиків і 825 дівчат

Ми дуже хотіли, щоб загальна цифра була не меншою ніж дві тисячі учнів, але постійні повітряні тривоги, відключення світла та закриття шкіл дуже нам тут зашкодили.

Зате ми встигли попрацювати в звичайних класах, бібліотеках, актових залах і навіть в бомбосховищах – можна сказати, що пройшли перше бойове хрещення разом з дітьми.

За будь-яких обставин ми бачили живий інтерес учнів до цієї теми, отримали сотні цікавих запитань і почули десятки реальних історій із життя про зустрічі з війною і її жахливими наслідками.

А ще ми запустили конкурс малюнку “Друзі Патрона”, щоб підняти активність школярів і більше їх зацікавити. В результаті ми отримали – 287 малюнків, і до кожного з них додавалася ще своя унікальна міні-історія.

Діти малювали вигаданих друзів Патрона з усього світу і з різних куточків України. Усі малюнки були пречудові, і ми окремо виділили і нагородили 42 школяра, роботи яких нам здалися найбільш креативними і цікавими.

І далі з усіх цих ідей за допомогою професійного художника і цифрових методів малювання, ми вирішили зробити NFT-колекцію, яку вже дуже скоро представимо для загального доступу.

А поки що я хотів подякувати своїй команді за їхню щоденну нелегку працю задля майбутнього наших дітей і нашої країни. Для мене велика честь працювати разом з вами.

Дякуємо всім нашим учням за те, що вони будуть передавати набуті знання своїм друзям, рідним і знайомим – ми про це говоримо на кожному уроці і впевнені, що так і буде.

Дякуємо нашим неймовірним ЗСУ – ви справжні герої!

Цей рік буде переможний для кожного українця – хай він буде просто таким, а решту ми вже зробимо самі!

Слава нашим ЗСУ!
Все буде Україна!
Слава Україні!

Similar Posts