Напередодні Нового року


Напередодні Нового року, хочу звернутися саме до наших дітей:

Цьогоріч ви дізналися що таке війна, не з чужих розповідей або кінофільмів – а вживу і поруч. Пробачте нас – ваших батьків, за те, що не змогли вберегти вас від цього горя.

Це самий важкий рік для кожного сучасного українця – кожного з нас.

Я хочу побажати вам того, щоб завжди були поруч ваші рідні і близькі – мами і папи, дідусі і бабусі, тьоті і дяді, братики і сестрички, ваші справжні друзі.
Якщо вони будуть поряд – Святий Миколай точно принесе вам чудовий і теплий подарунок.

Якщо ж трапилось там, що зараз рідних поблизу немає – подарунок у вас в Новий рік теж буде – від помічників Миколая. Зараз в Україні їх дуже багато – сотні, тисячі і мільйони. Люди, які роблять добро незнайомим, але вже близьким людям.

І вони завжди сьогодні прийдуть вам на допомогу, якщо це буде потрібно – як і усім нашим українцям в будь-якому куточку світу.

Діти, головне зараз те, що ви тепер самі зрозуміли – що таке, мир і що таке війна, дружба і зрада, справжня допомога і пусті обіцянки, свобода і окупація…

Краще ви б це дізналися не так, але нічого вже не вдієш – тепер запам’ятаєте це на все своє життя. Довге, щасливе, вільне і цікаве життя.

Особисто я ніколи не думав, що стану вчителем – але зараз пішов в школи зі своїми колегами викладати предмет “Мінна небезпека” – і дуже цьому радий.
Сьогодні це надважливо в нашій країні.
Відверто кажучи – я вчитель такий собі – але щирий. Я завжди казав і буду казати вам правду – може сувору і непросту, але правду.

А вам – учням, хочу подякувати за увагу, інтерес, серйозність, не по рокам глибокі знання і відверті та зрілі запитання.
Ви взагалі цього року всі дуже подорослішали…
Ніколи не втомлюся повторювати – наші українські діти – самі, самі і самі!

Зараз у наших людей – незалежно від їх віку, лише одне велике бажання – Наша Перемога, яка буде вже дуже скоро.

І кожен з нас як може, так її і наближає – і українські діти тут в перших рядах. Своїми донатами, творчістю і фізичною працею! Ви дуже сильні!

За останні кілька місяців я особисто побачив тисячі дитячих очей, в яких зовсім немає страху – а є віра, сила волі і впевненість у своїх силах!

Вчіться, радійте, веселіться так, як зараз це тільки можливо. Навіть при повітряних тривогах і відключеннях світла – нас цим не залякати, якщо ще хтось цього не зрозумів!

Сьогодні українці стали в усьому світі символом незламності і боротьби за свободу!
Завжди пам’ятайте хто ви, звідки і якою дорогою ціною дістається нам ця свобода!

З наступаючим Новим Роком!

Слава нашим ЗСУ!
Все буде Україна!
Слава Україні!

P.S. фото зроблено в ірпінській 17-тій школі під час нагородження переможців конкурсу малюнку “Друзі патрона”

Similar Posts