Друзі Патрона в молодшій школі Гостомеля

Минулого місяця ми провели кілька днів в молодшій школі №1 Гостомеля, де навчається близько 100 діток.

Це найближчий діючий навчальний заклад до аеропорту “Гостомель”. Зараз він  приютив і учнів з Гостомельського Ліцею №2, який знаходиться в військовому містечку – через паркан від самого аеропорту.

Ми були  рік назад в тому приміщенні і я виставляв фото з його їдальні, де жили солдати ворожої  армії і залишили після себе сотні ящиків з боєприпасами. На жаль Ліцей №2 і досі ще не відновлений і його діти вимушені навчатись в інших школах Гостомеля, Озер і Бучі.

Приміщення молодшої школи теж знаходиться далеко не в ідеальному стані – але нашим дітям десь потрібно вчитися.

Дуже прикро, що ще немало шкіл Бучанського району так і не відкрили свої двері для учнів з початку повномасштабного вторгнення з різних причин.

Основні – це відсутність нормального укриття і не проведення ремонтних робіт після отриманих пошкоджень. Ми вже чули безліч історій від керівників освітніх закладів з приводу того, чому досі не проводяться будівельні  роботи.

І немало прикладів того, що знаходяться міжнародні організації, які все готові зробити за власний кошт, але з місцевою владою у них часто не виходить знайти спільну мову. Так і стоять зруйновані школи і чекають на якесь чудо.

Сподіваємось на те, що і наші публікації допоможуть освітити ці проблеми і зрушити їх з мертвої точки.

А в молодшу школу №1 Гостомеля ми завітали зі своєю апаратурою, яку нам допомогли отримати Українська Освітня Платформа і DCA

Друзі Патрона  на цьому тижні завершують свій активний навчальний рік і йдуть далі – в школи Бучанської громади! У нас ще залишилось дуже багато роботи.

За друге півріччя ми встигли немало – відразу і не встигаємо все публікувати, покажемо все вже влітку.

Безпечного і безвибухового нам усім життя!
Все буде Україна
Слава Україні

Similar Posts