Хто такий Патрон

Це слово має багато значень, і найпоширеніші  з них це:

  • вогнепальний боєприпас
  • технічний пристрій
  • керівник або начальник

Але у кожного українця сьогодні це ім’я пов’язане з нашим відомим псом породи Джек Расел Тер’єр. Він є талісманом Державної Служби з Надзвичайних Ситуацій(ДСНС).
Вперше про нього наша країна почула в середині березня, коли дізналася, що він працює в загоні піротехніків і шукає вибухівку.
З тих пір він став улюбленцем не тільки наших дітей, а й людей з усього світу.
Його навіть нагороджено державною медаллю – “За віддану службу”.  Також Патрону дали нагороду на Канському кінофестивалі, “Золоту лапу” ірландського клубу кінологів і ще багато інших відзнак та премій.

А нещодавно він став першим собакою з титулом в історії – “Пес Доброї волі “від Uniceff.

І незважаючи на свій молодий вік – 3 роки, зараз це найбільш титулований і відомий пес на землі!
З ним особисто зустрічався – Держ Секретар США – Ентоні Блінкен, він встиг погавкати на прем’єр-міністра Канади -Джастіна Трюдо і пограти з Прем’єром Велекобританії – Ріши Сунаком.
Та незважаючи на свою зірковість, його основною справою залишається розмінування території України, яка зараз є найбільш забрудненою країною на планеті вибухонебезпечними залишками війни.

Якраз ми і вчимо наших дітей правилам безпечної поведінки з такими страшними речами. Тому, для того щоб придати нашій важливій справі більшого розмаху, ми й організували громадський рух – Друзі Патрона!
У рамках якого ми з групою волонтерів проводимо навчання з Мінної Безпеки в Бучанському районі – а саме в школах наших трьох міст-героїв: Ірпеня, Бучі і Гостомеля.
Хто з дітей проходить наше навчання з простим тестуванням по його закінченню, отримує почесне звання – Друг Патрона.

І щоб стати справжнім другом Патрона потрібно зовсім небагато:

  • вік від 6 до 17 років
  • пройти наше навчання з Мінної Небезпеки
  • скласти тест на знання матеріалу
  • взяти участь у нашому конкурсі 
  • передавати свої знання друзям і знайомим

Тому Друзі Патрона зараз  стукають в двері кожної школи Ірпеня, Бучі і Гостомеля  і діляться своїми знаннями – і з кожним днем їх все більше і більше.
А що за конкурс ми проводимо – малюємо малюнки на дуже круту тему. Яку саме – знають тільки справжні друзі Патрона, і розповімо ми про це трохи згодом,.

До зустрічі, майбутні друзі Патрона, ми вже йдемо до вас!

Головне фото – instagram.com/patron_dsns

Similar Posts