|

Сапери Ірпеня

Доброго дня – ми з Ірпеня!
Сьогодні працюємо разом з нашими саперами!

Поки наші юні друзі Патрона на канікулах, ми працюємо зі старшою аудиторією.
Цього разу ми розповідали про Мінну Небезпеку своїм колегам — волонтерам Червоного Хреста Бучанського району.
Та були ми тут не одні —  до нас приєдналися наші ірпінські сапери.

Для тих, хто не знає — Ірпінь, це єдине місто в Україні, у якого є свій загін демінерів, що працюють на нашу громаду і з якими ми тісно спілкуємось і обмінюємось інформацією.

Ці хлопці — справжні герої, які за дуже мінімальну зарплатню, яка на порядок менша  ніж у саперів ДСНС, кожного дня ризикують своїм життям.
Фактично це волонтери, які допомагають своєму місту і його жителям, а їх підрозділ сформовано на базі нашої муніципальної варти.
Ми розповідаємо теорію з прикладами з реального життя — а у них чиста практика з презентацією, в якій тільки їх фото і тільки з ірпінського регіону.

Вони отримують в день до п’яти заявок, половина з яких по реальним залишкам війни. За час своєї роботи вони знайшли і знешкодили:

  • більше 1000 артилерійських снарядів та мін
  • 100+ ручних гранат
  • 300+ гранатометних гранат
  • 400+ снарядів 30 мм
  • 100+ ручних  гранатометів
  • 40+ протитранспортних мін
  • безліч набоїв

Нагадую — це тільки в Ірпені і його околицях, але потенційно  у нас ще тисячі одиниць такого добра знаходиться в землі, тому у цих хлопців роботи ще дуже-дуже багато.

На жаль сьогодні, якщо вам потрібно викликати  підрозділ ДСНС для  розмінування і вилучення вибухонебезпечного предмета — термін їх приїзду не менше 3-х тижнів!
Наші хлопці  будуть на місці за 10-30 хв, в залежності від їх завантаження.

Крім презентації вони ще привезли цілу купу свого обладнання, яке коштує  дуже багато грошей – ці речі присутнім можна було роздивитись і потримати в руках.
На жаль, Україна вже давно є самою забрудненою вибухівкою країною на планеті, і у нас потенційно заміновано понад 30% території.

А по останньому звіту аналітиків європейського центру Globsec – якщо розмінування буде тривати у нас такими ж темпами і з  тією ж кількістю спеціалістів, то буде потрібно 757 років на повну очистку нашої землі.

Такі цифри не вкладаються в голову навіть в самих фантастичних снах, але це правда…

Тому наша задача – навчити людей правилам поводження з Вибухонебезпечними залишками війни — а задача наших демінерів, все це знешкодити.

Дякуємо нашим хлопцям за їх дуже важливу і дуже небезпечну працю — вони вже врятували дуже багато людських життів.

Дуже сподобалось працювати з ними — хоча слухаємо їх вже не перший раз, але це завжди цікаво і трохи страшно, але з такими спецами ми точно з усім впораємось!

Будемо співпрацювати разом і надалі — тільки вперед і тільки до перемоги!

Вказую тут телефони служби саперів Ірпеня, за якими ви можете залишити заявку при виявленні підозрілого предмету — це телефони Ірпінської Муніципальної Варти:

(073) 070-05-57
(068) 379-92-27
(045 97) 60-400

Все буде Ірпінь!
Все буде Україна!
Слава Україні!

Similar Posts