Доброго дня, усіх зі Святом Вишиванки

Сьогодні ми з Друзями Патрона відсвяткували його в школі Ірпінської громади в селі Козинці – що 20 км від Ірпеня.

Звичайно, що ми не приїхали просто так – а провели кілька занятть з Мінної Небезпеки для учнів усіх класів з 1-го по 8-й –  це 87 діток.

Якщо відверто, то  раніше я відносився до цього Свята дуже спокійно – і вишиванку в цей день одягав не завжди!

Особисто моя думка тут:

Не кожен справжній патріот, хто в цей день одягнув вишиванку, як і той, що сьогодні без неї – не справжній українець чи не так любить свої Батьківщину

Людину треба знати і робити висновки тільки по її реальним справам, а не по одягу чи по посаді.

Але сьогодні, ідучи до дітей, ми вирішили обов’язково вдягти свої вишиванки – адже ми для них сьогодні були як вчителі, а вони повинні своїми діями показувати учням приклад.

Приклад того, що ми пам’ятаємо своє коріння і шануємо свою культуру і наші звичаї

Школа тут невелика, одноповерхова і їй пощастило в тому, що туди не “прилетіло” і вона не була пограбована, як більшість шкіл нашого регіону.

Всі привітні, уважні і один одного знають.

І ми отримали справжнє задоволення як від спілкування з дітьми, так і від їх чудового святкового вбрання.

Я себе зловив на думці, що дуже небагато моїх друзів і знайомих, як і я, в повсякденному житті одягають вишиванки – тільки на великі свята або урочисті заходи.

Так може зробити не просто свято вишиванки один раз на рік, а день вишиванки раз на місяць – наприклад в останню п’ятницю кожного місяця.

Щоб це було не так помпезно і яскраво, як сьогодні, а більш щиро і буденно , але так же красиво. Щоб цей генетичний код нації – українська вишиванка, частіше проявлявся у нас і у наших дітей.

Мені здається – це неважко, одягнув раз на місяць вишиванку – і не обов’язково про це розповідати не весь світ в соцмережах. Досить того, що поряд будуть такі ж люди і вони будуть розділяти з тобою цю маленьку радість.

Друзі Патрона – що ви думаєте з цього приводу?

А поки що до зустрічі,

Безпечного і безвибухового нам усім життя!

Засновник проєкту Друзі Патрона – Олександр Товстоног

Similar Posts