Друзям Патрона один рік!

Пройшов рівно рік з того моменту, як ми з братом заснували громадську ініціативу “Друзі Патрона” – про це я публічно розповів на своїй FB-сторінці 7-го листопада 2022-го року.

Тут хочеться підвести самі основні підсумки своєї роботи і зробити з цього короткі висновки.

Ми зібрали колектив волонтерів, які пройшли навчання в Червоному Хресті і в асоціації Саперів України з Мінної Небезпеки і взяли курс на інформування людей.

Акцент в своїй роботі ми зробили саме на дітей, як на саму основну групу ризику.

Весь цей час ми працювали з колективом з 4-х волонтерів і провели свої уроки для

  • 20+ міст і селищ
  • 50+ навчальних закладів освіти
  • 800+ класів і груп

На сьогодні наживо ми провели свої сесії для більше ніж 12000 дітей.

Окремим напрямком у нас був онлайн, де ми провели навчання для 7100 діток в 16 областях України.

Таким чином ми наблизилися до числа в 20000 тисяч студентів, або як ми їх називаєм – Друзі Патрона.

Цифра наче не маленька, але ще далека від нашої цілі в 100 тисяч українських дітей.

Ми працювали в класах, бібліотеках, актових залах, на подвір’ях, спортзалах і просто в коридорах шкіл, коледжів і садочків.
Інколи це було без світла, за часів зимнього блекауту, просто з ноутбуками, повербанками і роздрукованими презентаціями.

А ще за цей час ми відвідали бомбосховища в усіх навчальних закладах, де працювали, проводили там свої уроки і своїми очима бачили ті умови, в яких доводиться часто навчатися нашим дітям.
Ми провели кілька великих заходів разом зі своїми колегами-волонтерами і з саперами Ірпеня.

Окремо можна виділити наш марафон Безпеки в рідному місті Ватутіному, де за п’ять днів ми провели навчання для 540 дітей з 6-ти шкіл.

Для того щоб привернути увагу школярів до теми Мінної небезпеки, в кінці 2022 ми запустили конкурс малюнку “Друзі Патрона“, де діти малювали вигаданих ними героїв з різних куточків України та з усього світу.

Ми отримали близько 300 робіт з шкіл Ірпеня, Бучі і Гостомеля. Найбільш цікаві дитячі ідеї ми оцифрували і створили NFT-колекцію  “Friends of Patron International”, яка продається з благодійною метою  та для популяризації нашого руху в Україні і по всьому світу.

Про нас написало більше 20-ти інтернет-видань і було знято два відеосюжети на “1+1” і “ТРК Київ”.

Також для нас відвели окремий розділ в альманаху “Звитяжна Київщина: хроніка героїзму” який буде присутній в усіх шкільних бібліотеках Київської області.

Це наші основні здобутки за минулий рік – зроблено немало, але хочеться зробити ще більше. Зокрема повноцінну онлайн-платформу, де зможуть вчитися діти з будь-якого куточка України.

Але наші плани поки що залишимо при собі, а тут хочеться зробити деякі висновки:

Наша діяльність стає актуальнішою в Україні з кожним днем – адже у нас продовжуються активні бойові дії і вибухонебезпечних зилишків війни (ВЗВ) на нашій землі тільки прибавляється.

По оцінкам міжнародного центру Європейської безпеки “Globsec” ще на квітень 2023 року, Україні потрібно 757 років на повну очистку території від усієї вибухівки.

Тільки в одному Ірпені було вже знайдено більше 1500 боєприпасів і по оцінкам наших саперів їх може ще тут залишитися 1,0-2,5 тисяч.

Це дуже шокуючі цифри і з цим “багажем” жити нам і нашим нащадкам ще не одну сотню років.

Тому Друзі Патрона не зупиняються, а продовжують свою діяльність. Як доказ нашого настрою на подальшу роботу, ми отримали вчора офіційне свідоцтво про реєстрацію Громадської Організації Друзі Патрона за номером 45331914.

Тільки через рік роботи дійшли до цього руки і зареєстрували ми свою організацію саме в Ірпені – місті, звідки ми і почали свою активну роботу.

Тому Друзі Патрона продовжують свій трудовий шлях.

І на завершення хочеться сказати щирі слова подяки:

  • нашим юним учням за бажання вчитися
  • педагогам і керівникам навчальних закладів за довіру
  • усім нашим прихильникам за підтримку своїми теплими словами і побажаннями в соцмережах!

Окремо хочу подякувати всім моїм волонтерам за ту величезну працю, яку вони зробили за цей рік і ще зроблять в подальшому- ви особливі люди!

До зустрічі, майбутні Друзі Патрона – ми вже йдемо до вас!
Безпечного і безвибухового нам усім життя!

Все буде Ірпінь!
Все буде Україна!
Слава Україні!

Similar Posts