Ще один робочий день Друзів Патрона в бомбосховищі

Зараз практично кожного дня виють сирени повітряні тривоги по всій Україні і наші діти повинні зі своїх шкільних класів перебігати в бомбосховища.
В основному це підвальні приміщення і дуже часто вони взагалі не обігріваються – і тоді в них точно не до уроків.

Але такі наші сьогоднішні реалії – ворог нам посилає смертоносні ракети і до кінця чергової тривоги хтось з українців може не дожить. Тому треба до повітряних тривог ставитись дуже серйозно і вчить цьому наших дітей.
Часто такий вид загрози застає нас під час занять, тоді ми спускаємось в бомбосховище разом з учнями і намагаємось там проводити наше навчання
Не завжди це виходить ефективно – адже умови в бомбосховищах і всіх різні і тут діти не завжди налаштовані на учбовий процес, але що робить.

Так вийшло і минулої п’ятниці 10 лютого, коли масштабна повітряна тривога нас застала з самого ранку в Ірпінському Академічному Ліцеї  на заняттях по Мінній Небезпеці.
Тоді учнів разом з нами евакуювали до бомбосховища і тут же виділили нам окремий клас – добре що була така можливість.
Ми провели тут ще три свої заняття для дітей 7-11 класів.
Умови не самі найкращі, але головне щоб були зацікавлені слухачі і 45 хвилин часу.
Ноутбук тут нам замінив великий екран, а замість денного світла з вікон у нас було пару електричних ламп, які працювали від генератора.
Але нам до такого не звикати – головне, щоб діти розуміли, які загрози сьогодні їх можуть чекати зовсім поруч.

Якраз ракетний обстріл і є однією із таких загроз, а повітряна тривога це таке гучне попередження про можливу небезпеку.

А в Ірпінський Академічний ліцей ми завітаємо ще раз, тому що тут навчається  370 дітей, із яких 200  на очній формі навчання.

Повна назва закладу – Ірпінський Академічний Ліцей Національного університету біоресурсів і природокористування України і він був заснований Міською Радою зовсім недавно – в 2019 році.
За один день всіх охватить у нас тут не вийшло і ми навідаємось сюди ще раз. Дуже сподіваюсь, що вже не в бомбосховище, а в затишні і просторі навчальні класи.

До зустрічі, майбутні друзі Патрона , ми вже йдемо до вас!
Безпечного і безвибухового нам усім життя ????

Similar Posts