|

Юні тренери Друзів Патрона вже підготовлені!

Нещодавно нас запросили на велике спортивне свято, організоване Громадською організацією “Епіцентр дітям”   та Благодійним Фондом Реал Мадрид. Це соціально-спортивні школи для дітей, де з ними займаються не тільки спортивним дисциплінам – футболом і баскетболом, а ще і іноземними мовами і різними розвиваючими програмами.

Тут проходили спортивні змагання між київськими і ірпінськими командами – хлопчиками і дівчатками. З почесних гостей  гостей були міський голова  Ірпеня- Олександр Маркушин і наша зірка – чемпіон НБА – Станіслав Медвиденко

Ірпінь, звісно ж, переміг в обох групах по футболу і одна нічия і перемога в баскетболі. Але не це головне..

Важливо, що наші діти сьогодні мають можливість розвиватися і займатися спортом, незважаючи на військовий стан в країні, спілкуючись при цьому з живили легендами спорту.

Ми тут займалися своєю справою – провели заняття по Мінній Небезпеці для юних футболістів (8-12 років), які чекали свого виходу на футбольний майданчик – близько 60  дітей

Місце проведення – уже добре знайома для нас ірпінська перша школа. Оскільки для місцевих юних спортсменів цієї організації ми вже проводили онлайн-заняття кілька тижнів назад, то першим моїм запитанням було:

– Хто у нас уже навчався?

Близько десяти  учнів підняли руки. По ходу уроку побачили, що  ті діти, хто нас чує не вперше, знають термінологію, назви і характеристики мін. Також вони чітко формулюють правила поводження з вубохонебезпечними предметами і повністю орієнтуються в нашому матеріалі.

А коли я перейшов до розділу протитранспортних мін, то запросив до себе на сцену ірпінського юного футболіста розказати про міни-пастки, які часто застосовуються з боєприпасами такого класу.

Він уже був на нашому занятті раніше і зараз повністю презентував цей розділ, використовуючи при цьому професійну термінологію. Як кажуть у нас – розповів з повним розумінням.

В цей момент ми точно зрозуміли, що вже встигли підготувати собі професійних послідовників – юних тренерів Друзів Патрона, які зможуть передавати ці знання своїм знайомим.

Якщо кожен з них розповість це хоча б п’яти друзям, то нас буде відразу в 5 раз більше – а це вже ціла армія. Своя, юна,  спеціалізована – яка буде знати і навчати інших тому, як поводити себе з вибухонебезпечними залишками війни.

Нажаль, їх нам доведеться знешкоджувати ще не один десяток років, але нічого – ми  впораємось, всі разом впораємось!

З такими дітьми нам нічого не страшно-їм скоро будувати сильну і нову Україну

До зустрічі, майбутні тренери друзів Патрона – ми вже йдемо до вас!

Безпечного і безвибухового нам усім життя!

Similar Posts