Конкурс малюнку Друзів Патрона завершено

Ми запустили Громадський рух “Друзі Патрона” для того, щоб звернути увагу наших дітей на тему «Мінна небезпека». А головна задача таких занять – змінити поведінку людей стосовно вибухонебезпечних предметів.

Далі ми придумали конкурс малюнку “Друзі Патрона”, щоб підняти активність школярів і більше зацікавити їх цим надважливим питанням. Там ми намагались відійти  від військової тематики та показати мирні й радісні історії, які стануться після нашої скорої перемоги.

Більшість українських дітей  дуже часто малюють Патрона в оточенні ракет, мін і снарядів, а тут ми запропонували їм пофантазувати та зобразити його уявних друзів в різних варіантах.

Стартували ми в Гостомельському ліцеї й зрозуміли, що тема дітям “зайшла”. Хоча на той момент було дуже непросто, тому що діти там навчалися в онлайн режимі й надсилали нам свої роботи тільки дистанційно.

Далі ми запустили аналогічну активність ще в 4-х школах Ірпеня і Бучі, де школярі теж втілювали свої мрії на папері будь-яким зручним для них способом – тут ми ніяк їх не обмежували – головне задум!

У нас тепер є роботи:

  • олівцями, фломастерами, фарбами;
  • кольорові та чорно-білі;
  • великі та маленькі;
  • на папері та картоні;
  • на дерев’яних і пластикових дощечках;
  • аплікації.

У нас навіть є одна дуже красива робота з гречки, пшона і макаронів!

А тепер про самі теми, про які ми вже багато розповідали, але конкретно їх ніколи не вказували. У нас було три різні історії та кожна школа отримала своє персональне завдання.

Учням пропонувалося придумати та втілити в малюнку:

  1. Уявних друзів Патрона з різних країн і континентів – це могли бути песики тієї ж  породи,  але різних національностей, кольору шкіри, стилю одягу і роду занять.
  2. Друзів Патрона з різних куточків України в національному  вбранні з українським атрибутом або ж стравою.
  3. Вигадати псу Патрону важливу і корисну професію, окрім військової, яку він зможе отримати в мирному житті після нашої Перемоги – уявні друзі з найближчого майбутнього.

Таким чином, ми запропонували дітям створити найрізноманітніші образи, які тільки вони могли собі уявити. Обов’язковою умовою тут був короткий опис малюнку: хто це, звідки, ким працює і чому автор вибрав саме його.

Наш важливий посил був такий – оцінювалася в першу чергу креативність ідеї й творчий задум автора.

В результаті ми отримали з п’яти шкіл трьох наших Міст-Героїв Ірпеня, Бучі й Гостомеля – 287 малюнків на день завершення конкурсу – в кожній школі він тривав два тижні.

Якщо відверто, то роботи нам передають ще й досі…

Спочатку ми планували виділити трьох номінантів в кожному навчальному закладі й обрати загалом 15 переможців. Але коли вже отримали всі роботи, передивились їх і ознайомилися з усіма історіями, то дещо змінили свою думку.

У результаті у нас вийшов 41 номінант, і кожен отримав свій корисний подарунок. Цього тижня ми зібрали й нагородили всіх учнів, які зараз ходять до своїх шкіл, а ще дуже багато учасників нашого конкурсу знаходяться зараз в інших містах і країнах та проходять навчання  онлайн.

Ми дуже багато часу витратили на повний розгляд всіх робіт і отримали величезну кількість позитивних емоцій від фантазій, художніх і письмових талантів наших дітей.

Тут прийшло чітке усвідомлення того, що не дарма ми все це розпочали, адже всі роботи неймовірно нас надихнули.

Після надходження перших малюнків ми відразу вирішили втілити найцікавіші й сміливі дитячі ідеї у NFT-колекцію “Друзі Патрона”, про яку більш детально розповімо в наступних статтях.

А поки що – щиро дякуємо всім учасникам – ви всі дуже круті!!!

Дякуємо вашим батькам, вчителям і керівникам шкіл за допомогу в проведенні нашого конкурсу – ми отримали величезне задоволення.

Часті повітряні тривоги й постійні відключення світла не зіпсували нам проведення такого чудового і веселого конкурсу – українські діти сьогодні найсильніші й найсміливіші діти на Землі!

З наступного тижня всі школи Бучанського району йдуть на канікули й Друзі Патрона теж візьмуть паузу в шкільних навчаннях. За цей час ми підготуємо і випустимо нашу першу NFT-колекцію, за ідеями дітей наших трьох міст-Героїв: Ірпеня, Бучі та Гостомеля!

Робота над нею вже майже завершена, і ми знаємо, що з її допомогою ми зможемо зробити дуже багато корисних справ для нашої Батьківщини!

До зустрічі, майбутні друзі Патрона, гарних вам, а головне спокійних, Новорічних свят!

Similar Posts