Художня виставка українських саперів

Вчора, 21 грудня, ми з Сергієм Товстоног відвідали дуже важливий захід – “ВІЛЬНА УКРАЇНА. УКРАЇНСЬКІ САПЕРИ – ХУДОЖНИКИ РИЗИКУ”, що зараз проходить в музеї Тичини в Києві (вул. Терещенківська, 5, кв. 1 (м. Театральна)

Ця виставка об’єднала в спільному мистецькому проєкті найбільші таланти мистецтва – ГО “Світ очима художників” та ірпінських саперів – ГО «Фонд гуманітарного розмінування Ірпінь».

Саме відважні хлопці з цієї команди вже другий рік очищають Ірпінь від мін, снарядів і інших залишків війни – їх вже тут знайдено понад 1,5 тисяч!

Одинадцять художників з різних куточків України розписали фрагменти, які знайшли  сапери в нашому місті. Зараз це звичайний метал, але він завжди буде нагадувати про ту біду, яку принесла кацапська орда в нашу країну. 

Будь-який експонат тут можна взяти собі, задонативши при цьому певну суму на благодійний рахунок. Кожен лот тут має свою унікальну історію, яку можна відслідкувати по його QR-коду – що це за боєприпас і де і коли він був знайдений. 

Україна найбільш замінована країна на планеті та повне її розмінування вже займе не одну сотню років. Наша мета – привернути увагу до проблем розмінування та показати, як мистецтво може стати інструментом для висвітлення важливих суспільних питань.

Сама виставка безкоштовна, але зібрані тут кошти  від відвідувачів та партнерів будуть витрачені закупку саперних комплектів для наших ірпінських саперів.

Друзі Патрона теж не залишилися осторонь і прийшли сюди не з пустими руками. Ми передали хлопцям професійний німецький міношукач, який придбав в Європі наш давній друг – ЕЕ. Він регулярно закупає за власні кошти таке обладнання і передає саперам ЗСУ – тепер один з таких міношукачів буде працювати й в Ірпені.

Дуже сподіваємось, що ця річ допоможе нашим сміливим хлопцям швидше та ефективніше знаходити та знешкоджувати смертоносні залишки війни.

Виставка ще буде тривати до 29-го грудня і відвідати її зможе будь-який бажаючий. Хто особисто не зможе сюди завітати, залишаю всі посилання нижче, в першому коментарі та QR-коди в каруселі фото.

Ми, як жителі Ірпеня, дуже пишаємось тим, що у нас є свій загін саперів, який вже врятував не одне життя наших людей. Щоб ефективно працювати їм потрібне якісне обладнання, яке коштує немалі кошти.

Ми плануємо і надалі допомагати їм в цій непростій справі!

Долучайтесь панове – це дуже корисна і необхідна справа!

Співзасновник Друзів Патрона – Олександр Товстоног

Безпечного і безвибухового нам усім життя!

Все буде Ірпінь!
Все буде Україна!
Слава Україні!

Реквізити для донатів:

Збір коштів здійснює Благодійний фонд “АРЕТА” на банківський рахунок та на карткові рахунки за реквізитами: 
БО “МБФ “АРЕТА”, ЄДРПОУ 45120799 
UA383052990000026002005029678 
АТ КБ “ПРИВАТБАНК” 
Призначення: “На потреби гуманітарного розмінування” 
Донат на банківський рахунок: https://next.privat24.ua/payments/form/  
Обирайте “На потреби гум.розмінування” 

МОНОбанка: 4441 1111 5202 8902
https://send.monobank.ua/jar/7rDumfUWtr 

Карта Приват: 5168 7520 1584 7737 
Донат на картку: https://www.privat24.ua/send/avqnz

Similar Posts