Друзі Патрона в Бузовій

Нещодавно проводили сесії з Мінної небезпеки в Академічному Ліцеї селища Бузова, Дмитрівської міської ради, Бучанського району!

Хоча там навчається понад 400 дітей, учні зараз вимушені ходити на заняття до місцевого дитсадка Пролісок, який люб’язно приютив їх на період відновлення основного приміщення ліцею. Вони навчаються в дві зміни і ютяться в тісненьких кімнатках садочку, який точно не розрахований на таку загрузку.

Дуже прикро, що ще є в нашій громаді навчальні заклади, які так і не відкрили свої двері для учнів з моменту початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року. Ми такі приклади бачимо постійно.

Так Бузова зазнала обстрілів і великих руйнувань, як і багато селищ Бучанського району, але ж навчальні заклади для дітей повинні стояти першими в черзі на відновлення – така наша думка.

Ми не полінилися і приїхали до приміщення ліцею – зовні все досить непогано – начебто цілі стіни і відновлені вікна, але кажуть. що внутрішній ремонт ще триває. Хоча якогось руху ремонтних бригад чи будівельників я там взагалі тоді не побачив.

Дуже сподіваємось на те, що у місцевих керівників усіх рівнів знайдуться час, ресурси і бажання для того, щоб уже в наступному навчальному році всі діти повернулися до своїх рідних шкіл і садочків.

І дуже хочеться, щоб ці стіни ніколи не стояли в тиші, а були наповнені дитячим сміхом. Тому що школа, в якій панує пустота і тиша – це не школа, а пусте і нікому не потрібне приміщення!

Школу створюють учні і вчителі і так повинно продовжуватись із року в рік!

У нас у всіх ще дуже багато роботи, а нашим дітям ще будувати сильну, вільну і незалежну Україну – а для цього їм треба десь навчатися!

Тому Друзі Патрона йдуть далі – в школи Бучанської громади!

Безпечного і безвибухового нам усім життя!
Все буде Україна!
Слава Україні!

Similar Posts