Перше заняття для  Друзів Патрона

Доброго дня, ми з Гостомеля!

Тут розповімо про найперше заняття в рамках нашого руху “Друзі Патрона” з Мінної Небезпеки для дітей Бучанського району. 
Пройшло воно 3 -го листопада в місті Гостомелі. Це одне з тих міст нашого регіону, яке було окуповане з першого ж дня повномасштабного вторгнення.
Тому йому першому в нашій країні було присвоєно почесне звання – Місто-герой!

Гостомель зазнав великих пошкоджень, і багато хто з місцевих жителів втратив там житло і роботу. А гостомельські діти побачили військові дії своїми очима.
Тепер вони, на превеликий жаль, дуже подорослішали за ці вісім з половиною місяців і знають про війну набагато більше багатьох дорослих.
Кожна їхня розповідь варта особливої уваги і показує особистий героїзм і стійкість .
Були тут історії про те, як знаходили міни в своїх будинках, натикалися на залишки ракет, і самі огороджували небезпечні місця. Почули багато того, що краще б взагалі нашим дітям не знати і не бачити. 

Зараз у Гостомелі працює лише один навчальний заклад – ліцей №1, який було створено на базі 13-ї  школи.

Нагадаю головну мету наших занять :

  • розповісти про основні ризики
  • вберегти від можливих наслідків 
  • змінити поведінку

Як результат – майже 50 дітей отримало нові знання і навички. І саме тут ми остаточно вирішили проводити наші заняття саме для школярів.
Нам поставили дуже багато правильних питань, і ми вели активні дискусії.
Учні дізналися від нас про те, що робити зустрівши небезпеку і як змінити свою поведінку по відношенню до вибухонебезпечних речовин.
Навчання сподобалось, і новий матеріал діти успішно засвоїли. Це показало особисте опитування всіх учасників в кінці заняття.
Дуже хочеться, щоб вони не тільки самі зробили висновки, але і навчили цьому своїх друзів, родичів і навіть батьків.

Нам вони це точно пообіцяли – а значить зроблять!

І ще одне!

Саме тут ми вперше запустили конкурс малюнку – “Друзі Патрона”, і більше ніж 50 дітей нам прислали свої робота, які  вразили нас своєю креативністю і творчим задумом.
Після цього нам спала на думку дуже смілива ідея – реалізувати кращі дитячі ідеї в NFT-колекції, і ми вже приступили до її реалізації з професійним художником. Тут точно вийде не одна тема і лінійка малюнків, але про все ми розкажемо згодом!


А наші конкурси малюнків тривають в різних школах Бучанського району, і про них ми теж розповімо окремо. А на яку тему ми зараз малюємо, знають тільки ті Друзі Патрона, які пройшли наше навчання по Мінній Небезпеці.
Можемо поки що сказати, що це про мир, про дружбу і про Україну!
Дякуємо Місту-Герою Гостомелю і його героїчним  дітям – ви неймовірні! У нас усіх попереду ще дуже багато роботи!

Нас чекають інші школи, де навчаються тисячі наших дітей.  

До зустрічі, майбутні друзі Патрона, ми вже йдемо до вас!

Similar Posts