Наш візит в Ірпінську гімназію “Освіта”

Доброго дня, ми з Ірпеня,
Це Друзі Патрона!

Нещодавно ми завітали до Ірпінської  гімназії “Освіта”, яка відкрилась в 1999 році.
Для занять нам виділили актовий зал, що вже стає для нас доброю традицією – інколи почуваємо себе майже “народними артистами”.

Зараз тут навчається всього близько 200 дітей, що для наших шкіл зовсім небагато – це учні 1-9-х класів. Школярів у кожному класі небагато, тому ми справилися за один навчальний день. Багато тут діток, переведених з Ірпінської 3-ї школи, яка зазнала значних руйнувань під час бойових дій і досі ще не відкрилась. Школярів нам приводили на заняття по черзі – від найменших класів, до випускних – і всі в супроводі своїх вчителів.

Класний керівник 5-го класу нам сказала:

“На перший раз слухаю таку тему, але так все просто і доступно розказати я б точно не змогла, хоча і вчитель. Дуже сподобалось”

Дякуємо за такі слова, ми потроху ростемо завдяки дітям, яким викладаємо Мінну Небезпеку – тому, що вже отримали сотні влучних запитань і почули десятки  історій із життя.

От і цей раз ми почули розповідь дівчинки про свою подорож влітку до бабусі:

“Їхали на машині з батьками  в село допомагати копати картоплю – це далеченько від нас – в сторону Білорусі.
Зупинилися перепочити, тато вийшов з машини закурити та хотів зійти з дороги в бік узбіччя. Тут раптом дуже гучний голос, не зрозуміло звідки, нам різко зауважив:

“Тут ходити заборонено –  заміновано!”

Потім виявилось, що неподалік були військові, і вони попередили нас з гучномовця, що так робити не можна…
І дійсно – поряд виявилися знаки Мінних полів, які ви тільки що нам показували…”

Дійсно, окремим блоком ми розповідаємо про офіційні та неофіційні знаки маркування Мінних полів – які вони бувають і хто їх ставить.
Також звертаємо увагу учнів на “Види небезпечних місць” – до яких якраз і відносяться узбіччя доріг і лісополоси в тих місцях, де проходили бойові дії.
Тепер справжні Друзі Патрона все це знають і можуть розповісти своїм друзям, знайомим і навіть батькам про те, що можна робити в таких випадках, а що ні.

І ще була тут теж одна життєва ситуація:

В розділі презентації “Наслідки від мін” є реальне фото наших Ірпінських Липок – житлового комплексу в районі СМУ, який дуже сильно був зруйнований під час бойових дій.
У нас взагалі в матеріалах багато реальних фото з наших рідних місць.
Після показу цього слайду – діти вголос закричали:

– Це будинок Сергія, нашого однокласника!
Дійсно, тут же сидів хлопчик, який підтвердив що на фото саме його домівка.

Що тут можна було прокоментувати – потиснути хлопцю руку і підтримати його. Він отримав від нас невеликий, але корисний подарунок.
Самими активним нашим слухачам ми залишили тематичні розмальовки і кольорові олівці – так зручніше запам’ятовувати пройдений матеріал.

Дай Боже, щоб нашим дітям, і дітям їх дітей більше ніколи не довелось бачити свої будинки зруйнованими.

Дякуємо нашим мужнім дітям за те, що вони можуть це пройти, вчитися і рости далі!

????  Нам дуже хочеться, щоб вони завжди дотримувалися простих правил безпеки, які можуть врятувати життя їм і їх близьким. Про це ми й розповідаємо на своїх заняттях!

See you soon, future friends of Patron, we will shortly come to you!
Have a safe and explosion-free life!

Similar Posts