|

У Друзів Патрона є Мрія

Це не щось захмарне, а те, про що мріють сьогодні всі українці:
Щоб ми та наші діти відчували себе безпечно на власній землі…

Але ми розуміємо, що зараз йде жорстока війна та у нас на території не залишилось жодного місця, до можна дозволити собі таке “задоволення”.

Але ми намагаємося робити те що в наших силах сьогодні – розповідати нашим дітям про смертельні залишки війни і як себе вести тоді, коли зустрінеш їх в реальному житті.

Ми вибрали дитячу аудиторію через те, що це основна група ризику на сьогодні і їх треба вчити безпечній поведінці. 

Тому з початку своєї роботи – листопад 2022 року – ми провели:

  • 874 живих заняття
  • для 14389 дітей

Наші онлайн-заняття відвідало 7124 дитини.

Загалом на сьогодні маємо:

21513 учнів – як ми їх називаємо – Друзі Патрона

Живі заняття ми проводили в основному в трьох наших містах-героях – Ірпені, Бучі та Гостомелі, й довколишніх містечках і селищах

Онлайни були більш масові та вже для 16 областей України.

Ще у 2023 році у нас було 2 виїзних живих тижневих марафони з Мінної Небезпеки:

  • Ватутіне, Черкаської області – 6 шкіл, 540 учнів 
  • Звенигородський район -8 міст і сіл, 12 шкіл, 1550 учнів)

Ще рік назад ми випустили NFT-колекцію “Friends of Patron International” і отримали свій розділ в альманаху “Звитяжна Київщина: хроніка героїзму”.

Про нас написало більше 20-ти інтернет-видань і було знято два відеосюжети на “1+1” і “ТРК Київ.

Ми пройшли цікавий шлях і ставили перед собою амбітні цілі, які вимірювалися в кількості дітей, для яких ми провели своє навчання.

Вже сьогодні в школах наших міст-героїв Ірпеня, Бучі та Гостомеля працюють наші колеги з інших організацій – і їх вже немало, але ми це робили ще рік назад і досить успішно.

Тепер у 2024-му ми ставимо перед собою новий виклик, який вимірюється не тільки кількістю учнів, а ще і їх місцезнаходженням.

Побувавши в різних селищах і школах ми помітили просту закономірність – чим менший населений пункт і чим далі він знаходиться від столиці або районного центру – тим менше уваги йому приділяється від державних або благодійних організацій.

Туди просто не доїжджають – а якщо і приїздять, то більш формально і ненадовго. 

А там теж живуть люди, там вчаться діти. І хай там в школах не по тисячі дітей – а по 100, 80 і навіть 50 – ці діти живуть серед мінних полів, а хтось навіть був в окупації.

Тому наш орієнтир на 2024-й- невеличкі містечка і селища Бучанського району, 

Він найбільш постраждалий в наслідок бойових дій в Київській області після початку повномасштабного вторгнення. Тут налічується 12 територіальних громад і 120+ навчальних закладів.

Звичайно ж ми не зможемо відвідати усіх – наш колектив невеликий і просто фізично це не потягнемо. Але маємо твердий намір доїхати туди, де найбільше на нас будуть чекати.

Ми точно розуміємо, що це додаткові часові та фінансові витрати, але будемо намагатись з цим впоратись.

Ми вже домовились з Бучанською районною військовою адміністрацією та отримали її повну й офіційну підтримку у своїй роботі по територіальним громадам.

Ще в останній тиждень 2023-го року ми запустили анкету по збору заявок на наше навчання з Мінної небезпеки, та отримали зворотній зв’язок від керівників вже більше ніж 20-ти навчальних закладів району.

Тому тут теж розміщаємо це ж посилання – можливо хтось з освітян нас теж помітить тут: https://bit.ly/3NNDR6D 

Все це допоможе нам ефективніше спланувати свою роботу в цьому році та охопити максимальну кількість містечок, селищ і шкіл.

Не втомлюємось дякувати нашим Збройним Силам України за можливість жити та вчити наших дітей – їм будувати нашу сильну та незалежну державу.

До зустрічі, майбутні Друзі Патрона – чекаємо на ваші заявки тут: https://bit.ly/3NNDR6D 

Have a safe and explosion-free life!

Все буде Бучанський район!
Everything will be Ukraine!
Glory to Ukraine!

Similar Posts