Навчання GCS

Днями відомий міжнародний оператор протимінної діяльності – компанія GCS (Global Clearance Solutions Ukraine) – провела кілька потоків навчань з інформування населення про ризики, пов’язані з мінами і ВЗВ.

Так як ми вже два роки знаходимось в цій темі, то Друзі Патрона ніяк не могли оминути цей захід, за що щиро дякуємо ГО Фонд Гуманітарного розмінування Ірпеня.

Курс тривав два дні по три години і його прослухали близько 60-ти мешканців Ірпінської громади.

Окрім типів мін, небезпечних місць і правил безпечної поведінки, тут ще приділялась увага першій домедичній допомозі при мінно-вибухових травмах. Також на практичних заняттях робився акцент на особливостях поводження з кожним конкретним боєприпасом.

В результаті всі присутні отримали необхідні навички, які можуть стати у нагоді і спасти чиєсь  життя. Особливо це актуально для нашого регіону, де були активні бойові дії і залишилось ще багато залишків війни.

Але головний зміст цього курсу значно важливіший, ніж просто теоретичні знання. Тепер всі “студенти” отримали базові навички ідентифікаторів вибухонебезпечних речовин.

Це дає їм можливість, в разі необхідності, візуально визначити ступінь небезпечності знайденого боєприпасу і передати цю інформацію напряму в Ситуаційний Центр Муніципальної Варти Ірпеня. На такі звернення наші сапери будуть звертати пріоритетну увагу, тому що в даному разі можливість хибного виклику буде мінімальна.

Особливо для мене було цінним живе спілкування з саперами з 10-річним досвідом, якими являлись наші інструктори. Отриману “реальну” інформацію не знайдеш ні в підручниках, ні в будь-яких навчальних відео.

За це щиро дякуємо організаторам і ірпенчанам, які  пройти таке навчання і давно оцінили його актуальність. 

А в останній день занять всім учасникам вручили  сертифікати в Ірпінській міській Раді і за участю нашого міського Голови. 

Хай отримані навички міцно засвоюються, передаються через вас іншим людям і дай Бог, щоб вони  ніколи не знадобилися в реальному житті!

Нагадую, якщо ви побачили підозрілі чи вибухонебезпечні предмети на території Ірпінської міської територіальної громади, телефонуйте за номерами цілодобової «гарячої лінії» Муніципальної варти: 
(073) 070-05-57,
(068) 379-92-27, 
(04597) 60-400
на цих мобільних номерах є месенджери Telegram, Viber, WhatsApp і Signal, якими можна скинути подробиці та координати).

Безпечного і безвибухового нам усім життя!
Все буде Україна!
Слава Україні!

P.S. На пульт Муніципальної варти досі поступає по кільки викликів на день, пов’язаних зі знаходженням вибухонебезпечних залишків війни в Ірпінському регіоні.

Similar Posts