Друзі Патрона стартували!

Коли я дізнався про те, що Червоний Хрест відкриває в нашому Бучанському районі напрямок – “Мінна небезпека”, я відразу  вирішив його очолити.

Головна задача цієї програми – підвищити обізнаність наших людей про ризики та вплив мін і вибухонебезпечних залишків війни. 
І основна задача наших волонтерів – не просто доносити  інформацію з різного роду загроз, а в першу чергу, змінювати поведінку

Я пустив клич серед жителів нашого району, і отримав 51 заявку від охочих іти зі мною в цій темі.

Ми відібрали 20 людей, для яких провели теоретичне заняття, і залишили 10 охочих пройти повноцінне навчання для отримання сертифікату інструктора.
27 жовтня ми закінчили 4-х денний тренінг для волонтерів, і тепер у мене є cвоя команда, яка буде працювати з мешканцями нашого регіону.

Так виглядало навчання наших волонтерів


У нас виникла унікальна в нашій країні ситуація – три міста-героя знаходяться зовсім поряд одне від одного, створюючи собою особливий трикутник:

  • Ірпінь
  • Буча
  • Гостомель

Вони з перших днів повномасштабного вторгнення російської армії прийняли на себе удар, а мій рідний Ірпінь зупинив ворога на підході до нашої столиці. Саме тут ми і стартуємо.

Але не просто так…

Я вирішив почати це навчання саме з дітей наших міст – тому що згідно з офіційною статистикою, саме вони і є основною групою ризику. Їх завжди тягне туди, де небезпечно – покинута техніка, полігони, лісопосадки і т.д. 
Тому ми йдемо зараз по нашим школам, усвідомлюючи те, що зараз навчатися дуже важко через постійні повітряні тривоги і відключення світла.
Але ми розуміємо всі ризики і готові працювати навіть у таких умовах. Занадто висока ціна цих знань.
Далі ми вирішили привернути увагу максимальної кількісті дітей до цієї теми і зробити їх навчання цікавішим і веселішим. Тому звернулися до найкращих спеціалістів своєї справи!

А найкращий і найвідоміший знавець по мінам, якого знає кожна українська дитина – це пес Патрон. Він уже знайшов і знешкодив не одну тисячу смертельно небезпечних боєприпасів.

Тому  ми започатковували новий громадських рух:

«Друзі патрона» 

Що треба, щоб до нас приєднатися – відповідати наступним умовам:

  • вік від 6 до 17 років
  • пройти наше навчання по Мінній Небезпеці
  • здати тест на знання матеріалу
  • прийняти участь в нашому конкурсі 
  • передавати свої знання друзям і знайомим

На сьогодні конкурс простий – малюнок на задану нами тему.

Після цього ти отримуєш почесне звання -“Друг Патрона”.

Усе просто!

Також хочу окремо виділити те, що до моєї команди  волонтерів приєднався і мій рідний брат Сергій, який став моїм партнером у цьому проекті.

До зустрічі, майбутні друзі Патрона, ми вже йдемо до вас!

P.S. На останньому фото не сам Патрон – він зараз працює, а його друг Ролекс, якого я зустрів в нашому парку!

Similar Posts